Nuytinck oneens met Van den Brom: "Ben echt boos"

Maarten (rubbereend)

Na afloop van de 3-1 nederlaag tegen Olympiakos Piraeus speelde John van den Brom de scheidsrechter van dienst de zwarte piet toe. Bram Nuytinck denkt er anders over.

Volgens Van den Brom was Wolfgang Stark debet aan de pijnlijke nederlaag. De Duitse arbiter stuurde Anderlecht-spelers Cheikhou Kouyaté, Fabrice N'Sakala en Silvio Proto met rood van het veld, en kende drie strafschoppen toe.

"Het was vanaf het begin duidelijk dat er maar één ploeg mocht winnen", foeterde Van den Brom na afloop ten overstaan van de Belgische media. "Na de beginfase besef je dat je niet alleen tegen de tegenstander en de supporters speelt, maar ook tegen de arbitrage."

Nuytinck steekt liever de hand in eigen boezem. Volgens de Nederlandse verdediger in Belgische dienst had Anderlecht de nederlaag aan zichzelf te wijten. "In de kleedkamer is er veel over de scheidsrechter gesproken", steekt hij van wal.

"Die man was niet goed, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Met tien man en 2-1 achter kregen we nog twee grote kansen. Als je wat scherper bent, kan je gelijk maken. Dat doen we niet. Dat is een flink stukje scherpte. Het waren echt grote kansen."

Volgens Nuytinck had er meer ingezeten. In totaal haalde Anderlecht slechts één punt uit zes Champions League-duels. "Het is wéér een net-niet-verhaal. En dat overkomt ons iets te vaak. Dan ligt het dus gewoon aan jezelf. Iedereen moet nu voor zichzelf zorgen scherper te worden. We kennen onze opdracht als spelers en zeker in dit soort wedstrijden moet je scherp zijn. Zonde."

Met name het feit dat tweemaal werd verloren van Olympiakos steekt het jeugdexponent van N.E.C. Nijmegen. "Wij hoeven niet onder te doen voor dit team. Dat maakt me des te bozer dat we twee keer van hen verloren hebben. Ik ben écht kwaad dat wij het niet redden. Ik baal hier enorm van. We doen echt niet onder voor hen."