Klaassen denkt dat Ajax goede kans maakt

Frank (franklop)

Davy Klaassen kijkt vol vertrouwen uit naar de Champions Leaguewedstrijd van Ajax tegen AC Milan woensdag. De Amsterdammers moeten winnen in San Siro, maar de blonde middenvelder geeft zijn ploeg een goede kans om de achtste finales te bereiken. "Als wij met deze gretigheid en het positiespel (van de laatste wedstrijden, red.) kunnen spelen maken we gewoon een goede kans."

De 20-jarige Klaassen ziet de ontmoeting met Milan als het belangrijkste duel in zijn loopbaan tot dusver. Toch heeft hij de verrichtingen van de in eigen land slecht presterende ploeg van Nigel de Jong en Urby Emanuelson niet extra gevolgd de laatste weken. "Het is toch anders: competitie of Champions League. Dan gaat het echt ergens om en dan zijn ze altijd wel op hun best", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Een zege van Ajax zou de verhoudingen bij Milan, dat in de Serie A negende staat, flink op scherp zetten. "Als zij verliezen dan barst de bom daar denk ik. Zij gaan er vol voor en wij gaan er vol voor", vervolgt Klaassen. "Milan kan beter op een gelijkspel spelen, maar zij zullen ook het liefst willen winnen. Dat moeten wij ze onmogelijk maken."