Rooney weigert contractbesprekingen

Maarten (rubbereend)

Wayne Rooney wil niet in gesprek met Manchester United over een nieuw contract. De Engelse international lijkt op een transfer te azen. Het contract van Rooney loopt af in de zomer van 2015.

Manchester United wil de verbintenis openbreken en verlengen met vier jaar. Rooney heeft daar geen trek in en weigert iedere poging van de club om in gesprek te gaan. In oktober gaf de clubleiding van Manchester United voor het eerst aan graag om de tafel te willen met Rooney en zijn belangenbehartigers. De 28-jarige international weigerde sindsdien iedere poging van de club.

Rooney is goed aan het seizoen begonnen met acht doelpunten in dertien competitiewedstrijden. Desondanks draait de ploeg van manager David Moyes stroef en is het terug te vinden op de negende plaats op de ranglijst.

Moyes gaf vorige week nog aan dat hij verwacht dat United er wel uit komt met Rooney. Maar de speler zelf lijkt toe aan een nieuwe uitdaging bij een andere club die uit komt in de Champons League.

"Wayne weigert iedere poging van de club om te praten over zijn contract", vertelt een bron aan Goal. "Hij weet als geen ander dat nu zijn contract afloopt hij degene is die alle troeven in handen heeft."

De kans is meer dan ooit aanwezig dat Rooney aan het einde van het seizoen vertrekt bij United. Grote clubs uit binnen- en buitenland willen hem graag overnemen.

Chelsea bracht afgelopen zomer tot twee keer een bod uit op Rooney, maar Manchester United weigerde de aanvaller te verkopen aangezien zij The Blues zien als concurrent in de strijd om de landstitel. Ook Arsenal toonde belangstelling.