Bosz: "Loopvermogen Pröpper van PL-niveau"

Maarten (rubbereend)

Davy Pröpper is een van de revelaties bij Vitesse dit seizoen. Sinds het vertrek van Marco van Ginkel schittert hij op het middenveld van de koploper. Pröpper overwoog een half jaar geleden nog om te vertrekken bij Vitesse omdat hij te weinig aan spelen toekwam.

De club wilde echter niet aan een vertrek meewerken en dat heeft goed uitgepakt. Trainer Peter Bosz is groot liefhebber van de middenvelder. "De meeste spelers spelen drie, vier wedstrijden goed en dan komt er vaak een mindere wedstrijd", zegt Bosz in het Algemeen Dagblad. "Maar Davy vind ik al vijftien wedstrijden goed spelen. Heel stabiel. Ik snap dan ook wel dat de bondscoach zijn oog op hem heeft laten vallen."

"Het is niet zo dat ik veel op hem heb moeten inpraten", vervolgt de coach. "Hij heeft van mij een paar wedstrijden de kans gekregen en die kans heeft hij gepakt. Ik ben alleen maar tevreden over hem geweest, dan is er ook weinig om te gaan praten. En laten we eerlijk zijn: als Marco van Ginkel bij Vitesse was gebleven, dan weet ik niet of wij nu deze Davy hadden gezien. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal."

Zijn loopvermogen is indrukwekkend, vindt Bosz. "Tegen Ajax liep hij 13,5 kilometer. Gemiddeld loopt hij 13 kilometer in een wedstrijd. Dat is gewoon Premier League-niveau. Daar komt bij dat ik hem heel intelligent vind. Hij ziet heel snel waar een bal gaat vallen en anticipeert dan goed. Dan hoef je niet snel te zijn."