Guardiola: "Van Gaal absolute toptrainer"

Maarten (rubbereend)

Pep Guardiola denkt dat Spanje het tijdens de groepsfase van het WK 2014 lastig gaat krijgen met het Oranje van bondscoach Louis van Gaal. De trainer van Bayern München verwacht wel dat zijn land hoge ogen gaat gooien in Brazilië.

"Ik heb veel vertrouwen in de Spaanse spelers en bondscoach Vicente del Bosque. Hij is een ongelooflijk persoon, met veel ervaring", zegt Guardiola. "De spelers hebben veel ervaring, ze hebben de afgelopen acht tot twaalf jaar alles gewonnen. Dus ze zouden het goed moeten doen, maar de poule is niet makkelijk. Louis van Gaal is een absolute toptrainer, Nederland een goede ploeg die goed speelt. Chili is zeer agressief. Ze hebben me de laatste tijd verrast met hun spel. Australië is een verrassing. Het wordt hoe dan ook een goed WK."

Nederland en Spanje werden afgelopen vrijdag aan elkaar gekoppeld in de groepsfase van het WK. De landen treffen elkaar tijdens de openingswedstrijd op 13 juni. Oranje speelt vervolgens eerst tegen Australië en dan tegen Chili, terwijl Spanje het gelijk tegen de Chilenen moet opnemen. Het Zuid-Amerikaanse land wordt als een gevaarlijke outsider in de groep beschouwd.