[Serie A] Milan kent slechte generale in aanloop naar Ajax

Boris (borisz)

AC Milan heeft in aanloop naar het beslissende Champions Leagueduel tegen Ajax nog niet zijn vorm gevonden. De Milanezen remiseerden zaterdag in de Serie A met 2-2 bij nummer zestien Livorno. De achttienvoudig landskampioen bezet de achtste plek met liefst 22 punten minder dan koploper Juventus.

Mario Balotelli begint in tegenstelling tot zijn ploeg wel in vorm te raken en vond twee keer het net. Luca Siligardi en Paulinho scoorden voor Livorno. Oud-Ajacieden Urby Emanuelson en Nigel de Jong maakten de wedstrijd vol voor Milan.

Bij Napoli waren voor de derde wedstrijd op rij minstens vier goals te noteren. De nummer drie van de competitie speelde in eigen huis met 3-3 gelijk tegen Udinese. Door goals van Goran Pandev stonden de Napolitanen na 41 minuten op een 2-0 voorsprong, maar Federico Fernandez (eigen doelpunt) en Bruno Fernandes trokken de stand weer gelijk. Blerim Dzemaili (Napoli) en Dusan Basta (Udinese) scoorden de derde goal voor hun ploeg.

Napoli, dat nog kans maakt op de achtste finales van de Champions League en woensdag Arsenal treft, volgt Juventus op acht punten. Udinese staat twaalfde. Bij Napoli viel oud-PSV'er Dries Mertens zestien minuten voor tijd in.