Martins Indi ziet kansen tegen Spanje

Tiede-Jan Breevaart

Bruno Martins Indi kan niet wachten op de openingswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK. Oranje treft dan wereldkampioen Spanje.

"Geweldig affiche om een toernooi mee te beginnen. Spanje won het vorige toernooi en heeft een prima ploeg, maar ik denk niet dat wij kansloos tegen ze zijn", aldus de Feyenoord-verdediger tegen Voetbal International. Spanje - Nederland wordt op vrijdag 13 juni om 22.00 uur gespeeld in Salvador.

Volgens Martins Indi is ook Chili een sterke tegenstander. "Kan niet anders met spelers zoals Alexis Sánchez en Arturo Vidal. En volgens mij zit die jongen van FC Twente, Felipe Gutiérrez, er ook bij." Oranje speelt de laatste poulewedstrijd tegen Chili, op maandag 23 juni.

Eerst staat de ploeg van Louis van Gaal nog tegenover Australië. "Zij hebben het voordeel dat die ze gewend zijn in hoge temperaturen te spelen, maar al met al vind ik het een prachtige loting. Ik denk niet dat we moeten klagen", besluit Martins Indi.

Teamgenoot Jordy Clasie heeft de loting ook gezien. "Je zit te kijken, ziet al die landen voorbijkomen en dan hoop je natuurlijk dat je daarbij mag zijn. De laatste weken zit ik goed in mijn vel en speel ik lekker, maar dat is geen garantie. Als ik mee wil naar dat WK, en dat wil ik, zal ik dit niveau moeten vasthouden. De motivatie is alleen nog maar groter geworden."

Ook de kleine middenvelder kijkt vooral uit naar de ontmoeting met Spanje. "Vorige zomer speelden we met Jong Oranje tegen Jong Spanje. Nou, dat was al een fantastisch team, dus de A-ploeg is nog een tandje beter. Toch is het natuurlijk wel een geweldige wedstrijd, Spanje-Nederland, met jongens zoals Xavi en Andrés Iniesta op het veld."