Van Persie weer in training bij Manchester United

Tiede-Jan Breevaart

Robin van Persie is op de weg terug. De spits van Manchester United trainde vrijdag volop mee met de selectie van manager David Moyes.

Robin van Persie heeft vrijdag weer volledig met de selectie van Manchester United meegetraind. Toch is de kans nihiel dat de Nederlandse international zaterdag niet in actie komt tegen Newcastle United, weet Goal.

De sterspeler van Manchester United staat al sinds 10 november aan de kant met een liesblessure. Van Persie lijkt zo goed als hersteld, maar wil geen enkel risico nemen. De spits gaat zaterdagochtend in overleg met de medische staf. Gekeken zal worden hoe de reactie is na de eerste volledige training sinds vier weken.

Vrijdag wilde manager David Moyes geen uitsluitsel geven over de situatie rondom Van Persie. "Ik weet niet wanneer Robin weer terugkeert", zei de manager. "We proberen hem al weken terug te krijgen. Maar hij is er nog niet klaar voor. Het is een pijnlijke liesblessure, maar niet meer dan dat. We hebben meerdere blessuregevallen. Ze boeken allemaal progressie."

Moyes had gehoopt Van Persie afgelopen woensdag al terug te hebben voor het duel met Everton. Dat duel kwam nog te vroeg voor voormalige aanvaller van Feyenoord en Everton. Dat Van Persie in ieder geval weer volop in training is geeft Moyes vertrouwen. Desondanks lijkt het er op dat Manchester United het zaterdag tegen Newcastle United zonder de twee aanvalsleiders moet doen. Naast de nog niet fitte Van Persie mist United ook Wayne Rooney. De Engelse international pakte woensdag tegen Everton zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is derhalve geschorst.