Skiester Hoefl-Riesch pakt jubileumzege

heywoodu

Tijdens de World Cup in het Canadese Lake Louise heeft Maria Hoefl-Riesch eindelijk haar 25e World Cup-zege geboekt. De Duitse moest er ruim een jaar op wachten, maar dit keer was het eindelijk raak.

De start werd meerdere malen uitgesteld vanwege problemen met het zicht op de piste. Uiteindelijk mocht de Zwitserse Fränzi Aufdenblatten anderhalf uur later dan gepland het bal openen. Het duurde een tijd voor iemand een echt snelle afdaling af wist te werken. De Italiaanse Elena Fanchini was degene die lange tijd aan de leiding ging. Tina Maze beet zich stuk op de tijd van Fanchini en werd zevende. Lindsey Vonn kon eindelijk weer in actie komen na haar zware knieblessure. Op het laatste stuk, normaal haar sterkste punt, moest ze veel inleveren en ze werd uiteindelijk 41e.

In het steenkoude Lake Louise, het was ruim dertig graden onder nul, was het vervolgens de beurt aan Hoefl-Riesch. De Duitse was de hele week al zeer snel tijdens de trainingen en ook nu liet ze zien dat ze de goede vorm gevonden heeft. Met vooral een fantastisch tweede deel wist ze meer dan een seconde van de tijd van Fanchini af te halen. De grootste verrassing kwam op naam van de Zwitserse Marianne Kaufmann-Abderhalden. De specialiste op de afdaling haalde twee keer een derde plaats, waaronder vorig jaar in Lake Louise. Dit keer deed ze het nog beter en wist ze een knappe tweede plek te bereiken.