[JL] Koploper Dordrecht gelijk tegen De Graafschap

Boris (borisz)

Koploper FC Dordrecht heeft vrijdag puntenverlies geleden in de Eerste Divisie. Thuis kwam de ploeg tegen De Graafschap niet verder dan 1-1. Yoëll van Nieff scoorde in de 28e minuut voor Dordrecht en trok daarmee de stand gelijk. Anco Jansen had drie minuten eerder de score geopend voor de Doetinchemmers.

Willem II profiteerde van de misstap van Dordrecht door met 2-1 van Fortuna Sittard te winnen. De Tilburgers kwamen via Bruno Andrade op een 2-0 voorsprong voordat Ruud Boymans met een eigen doelpunt de spanning terugbracht. De achterstand van de Tricolores op Dordrecht is nog zes punten.

Ook FC Eindhoven staat zes punten achter op Dordt dankzij een 3-3 gelijkspel tegen FC Volendam. De bezoekers kwamen in Brabant halverwege de eerste helft op voorsprong via Robert Mühren, maar Jasper Waalkens maakte al snel de 1-1.

Ondanks een rode kaart voor Kevin Wattamaleo tien minuten voor rust liep Volendam in de tweede helft uit naar een 3-1 voorsprong. Soufiane Lagmouchi was voor beide goals verantwoordelijk. In blessuretijd redde Eindhoven alsnog een punt. Eerst maakte Paul Beekmans de 3-2, even later was Leon Tol ongelukkig. Zijn eigen doelpunt betekende de gelijkmaker.

MVV won met 2-0 van Telstar. Danny Schreurs en Tom van Hyfte waren doeltreffend voor de Limburgers. Almere City FC was met 3-0 te sterk voor tien man van Jong FC Twente. Joachim Andersen werd tien minuten in de tweede helft weggestuurd en Almere profiteerde met goals van Ricardo Kip, Vincent Janssen en Cees Toet.