Wraak voor skeletonster Pikus-Pace

heywoodu

Bij de World Cup skeleton in Park City heeft de Amerikaanse Noelle Pikus-Pace wraak genomen na haar diskwalificatie van vorige week. Bij de mannen ging de overwinning naar de Rus Alexander Tretyakov.

Bij de vrouwen waren de ogen vooral gericht op Pikus-Pace. De Amerikaanse, afkomstig uit de omgeving van Park City, kreeg vorige week in Calgary een discutabele diskwalificatie aan haar broek, wat haar de zege kostte. Dit keer ging ze in de eerste run razendsnel naar beneden en wist ze een baanrecord neer te zetten. In de tweede run ging ze zo mogelijk nog harder en verpulverde ze de snelste tijd van Elizabeth Yarnold. De Britse was vorige week de vrouw die protest aantekende tegen Pikus-Pace, en daar leek ze nu de prijs voor te moeten betalen. Het verschil was maar liefst 0.68 seconden, een enorme marge in het skeleton. De Canadese Sarah Reid werd derde op meer dan een seconde. Yarnold blijft wel leidster in de World Cup.

Bij de mannen ging de overwinning naar de Rus Tretyakov. Hij zorgde voor een grote stunt door de Let Martins Dukurs te verslaan, die al meer dan een jaar geen wedstrijd verloren had. Na de eerste run ging Dukurs nog wel aan de leiding, maar een voor zijn doen zeer matige tweede run kostte hem de kans op de overwinning. De Let pakte uiteindelijk de tweede plaats, voor de Amerikaan Matthew Antoine. In de World Cup staan Dukurs en Tretyakov nu gezamenlijk op kop.