Japanse schansspringers winnen gemengde wedstrijd

heywoodu

In Lillehammer hebben de Japanse schansspringers de eerste gemengde landenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Yuki en Daiko Ito, Sara Takanashi en Taku Takeuchi waren, vooral dankzij Takeuchi, veel te sterk voor de rest.

Bij de gemengde landenwedstrijd mogen alle teams twee vrouwen en twee mannen opstellen. De wedstrijd wordt geopend door de vrouwen, gevolgd door de mannen, de andere vrouwen en de slotspringers in de vierde groep. Na de eerste ronde ging Oostenrijk aan de leiding. Niemand in het team stak er echt bovenuit, maar in de breedte waren ze erg sterk. De Japanners stonden op gepaste afstand op plek twee, gevolgd door Duitsland. 

In de tweede ronde maakte Jacqueline Seifriedsberger een grote fout, waardoor de Japanse Yuki Ito al direct een groot deel van het gat kon dichten. Daiki Ito kon redelijk gelijk opgaan met Oostenrijker Thomas Morgenstern. Vervolgens was het de beurt aan Sara Takanashi, vorig seizoen oppermachtig bij de vrouwen. Zij liet een bijzonder sterke sprong zien die te goed bleek voor Daniela Iraschko. Tot slot was het de beurt aan Gregor Schlierenzauer en Taku Takeuchi. De Oostenrijker kwam helemaal verkeerd uit en na lang wachten kon Takeuchi de wedstrijd met zijn tweede fantastische sprong van de dag beslissen.