Robben: "Mooie maar zware loting"

Pino112

Arjen Robben vindt de WK-poule van het Nederlands elftal 'zwaar maar mooi'. Dat zei hij vrijdag tegen de NOS. "Het wordt een hele opgave", vindt de vleugelaanvaller. "Maar het komt zoals het komt, vind ik altijd met die lotingen. We moeten gewoon met zijn allen aan de bak."

De eerste wedstrijd van Oranje is tegen Spanje. De beide ploegen speelden hun laatste WK-wedstrijd, de finale in 2010, ook tegen elkaar. "Er is altijd een tweede kans", lacht Robben. "Dan moeten we die nu maar pakken."

Chili is volgens Robben een lastige outsider. "Ik werd door mijn vriend Claudio Pizarro al gewaarschuwd." De Peruaan zei Robben 'pas op dat je niet bij Chili komt'. Australië is de minste ploeg in poule B. "Misschien op papier wel, maar je moet er ook nog maar van winnen."

Vervelend vindt Robben het niet dat Oranje Spanje al in de eerste wedstrijd treft. "Dat is alleen vervelend als je verliest." Dat een mogelijke tegenstander van Oranje in de tweede ronde uit poule A, waar Brazilië, Kroatië, Mexico en Kameroen in zitten, komt is mogelijk wel een probleem. "Brazilië is voor mij de grote favoriet voor de titel."