Nominatie Robben voor FIFPro World XI

Maarten (rubbereend)

Arjen Robben is genomineerd voor een plekje in het FIFPro elftal van het jaar. De internationale spelersvakbond bracht dat vrijdag naar buiten. Robben is één van de drie genomineerde middenvelders van Bayern München.

De andere kanshebbers van de Rekordmeister zijn Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger. Barça wordt vertegenwoordigd door Xavi, Andrés Iniesta en Sergio Busquets. Namens Real Madrid is Gareth Bale genomineerd, al speelde hij het eerste half jaar van 2013 nog voor Tottenham Hotspur. Oud-speler Mesut Özil (Arsenal) staat ook op het lijstje. De overige Real-middenvelders die op de shortlist staan, zijn Xabi Alonso en Isco.

Opvallend is dat er maar twee middenvelders uit de Serie A kansmaken op een plaats in het elftal. Andrea Pirlo en Arturo Vidal houden namens Juventus de Italiaanse eer hoog. Steven Gerrard, Yaya Touré en Özil zijn de enige genomineerden uit de Premier League. De Spaanse competitie telt er zes, Duitsland vier.

Op 13 januari wordt het complete team bekendgemaakt, tijdens het gala voor de uitreiking van de Gouden Bal. Komende maandag wordt duidelijk welke aanvallers genomineerd zijn.

Genomineerde middenvelders FIFPro elftal van het jaar:

Xabi Alonso (Spanje, Real Madrid)
Gareth Bale (Wales, Tottenham Hotspur FC/Real Madrid)
Sergio Busquets (Spanje, Barcelona)
Steven Gerrard (Engeland, Liverpool)
Andrés Iniesta (Spanje, Barcelona)
Isco (Spanje, Málaga/Real Madrid)
Mesut Özil (Duitsland, Real Madrid/Arsenal)
Andrea Pirlo (Italië, Juventus)
Marco Reus (Duitsland, Borussia Dortmund)
Franck Ribéry (Frankrijk, Bayern München)
Arjen Robben (Nederland, Bayern München)
Bastian Schweinsteiger (Duitsland, Bayern München)
Yaya Touré (Ivoorkust, Manchester City)
Arturo Vidal (Chili, Juventus)
Xavi (Spanje, Barcelona).