Boekhoorn: "Van der Garde in 2014 in Formule 1"

Peterselieman

Giedo van der Garde zal in 2014 weer in de Formule 1 gaan racen. Dit heeft zijn toekomstig schoonvader Marcel Boekhoorn aan Quote laten weten. Voor welk team de Nederlander uit zal gaan komen is nog niet bekend. De grootste kansen voor hem zijn bij zijn huidige team Caterham en bij Force India.

Boekhoorn: "De onderhandelingen zijn in volle gang, maar het gaat helemaal goed komen. Ik verzeker je: Giedo staat volgend jaar gewoon weer op de grid. Honderd procent zeker." Hij liet eerder al weten dat hij geen belang in welk team dan ook zal nemen.

Quote sprak ook met Force India-aandeelhouder Michiel Mol. "De kans kan zich nu inderdaad voordoen dat Giedo bij ons komt rijden. Ik zou dat heel mooi vinden, maar hoewel ik inderdaad een belang heb bij Force India, heb ik het niet voor het zeggen. Het vervelende is dat het management over deze zaken gaat. Ik kan alleen maar mijn enthousiasme over Giedo overbrengen, en dat doe ik veelvuldig! Dus het kan: er is nog een stoeltje over…" Nico Hülkenberg werd bij het team van Vijay Mallya eerder deze week al vastgelegd voor 2014.

De kans dat Van der Garde bij Caterham blijft is ook zeer wel aanwezig. Dat team liet eerder deze week weten een ervaren kracht te willen hebben en een jonge rijder. Van der Garde is met zijn sponsorgeld een interessante optie voor de renstal uit Leafield. Daarnaast bezocht de Nederlander gisteren de motorenfabriek van Renault, wat er op zou kunnen wijzen dat hij zijn huidige team trouw blijft. Zolang er niets getekend is, is er nog niets zeker.