[Upd] ADO in beroep tegen straf Kramer

Maarten (rubbereend)

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Michiel Kramer voor vier wedstrijden geschorst. Dat meldt de voetbalbond vrijdag. De aanvaller van ADO Den Haag plante zondag in het duel tegen Ajax een elleboog in het gezicht van doelman Jasper Cillessen.

Het incident ontging scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Kramer kreeg van de leidsman wel een gele kaart, maar die was voor een andere overtreding tijdens dezelfde actie. Volgens de regels van de FIFA kunnen beide acties los worden beoordeeld, waardoor de KNVB na bestudering van de televisiebeelden alsnog tot actie kon overgaan.

De aanklager had eerder al een voorstel van vier wedstrijden gedaan, maar dat wees Kramer af. De 25-jarige aanvaller kan tot 16.00 uur beroep aantekenen. Als hij dat doet is hij zondag inzetbaar tegen FC Groningen, omdat een eventuele schorsing dan pas later ingaat.

Update 14.05 uur

ADO Den Haag gaat in beroep tegen de schorsing van vier wedstrijden die Michiel Kramer opgelegd kreeg door de tuchtcommissie van de KNVB. Dat meldde de club vrijdag. De aanvaller kan daardoor zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen gewoon in actie komen.

Kramer kreeg de schorsing naar aanleiding van een elleboogstoot die hij afgelopen zondag uitdeelde aan Ajax-doelman Jasper Cillessen. Het incident ontging scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. De aanvaller kreeg wel een gele kaart, maar dat was voor een andere overtreding in dezelfde actie. Volgens de regels van de FIFA kunnen beide acties apart beoordeeld worden, waardoor de KNVB tot vervolging kon overgaan.

De aanklager had al eerder een voorstel van vier wedstrijden gedaan, maar dat wees Kramer af. De zaak wordt nu voorgelegd bij de commissie van beroep betaald voetbal.