Steijn hekelt KNVB inzake straf Kramer

Maarten (rubbereend)

ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn is niet gelukkig met de wijze waarop de KNVB maatregelen neemt tegen aanvaller Michiel Kramer. Steijn vindt dat de voetbalbond inconsequent handelt. ADO wees een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden af.

De KNVB wil Kramer bestraffen voor zijn elleboog/armslag in het gezicht van Ajax-goalie Jasper Cillessen. De spits kreeg na die situatie een gele kaart van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, maar de KNVB besloot een onderzoek in te stellen naar de actie van Kramer.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer ontging het incident. De arbiter verklaarde na afloop van de wedstrijd een gele kaart te hebben gegeven voor een overtreding van Kramer op Cillessen met zijn voeten.

Steijn kan daar niet zoveel mee en vindt dat zijn spits nu twee keer wordt gestraft voor dezelfde overtreding. Kramer is na de gele kaart geschorst voor het thuisduel met sc Heerenveen.

ADO vreest de aanvaller langere tijd te moeten missen na het onderzoek van de KNVB. "De KNVB is er nu vanalles bij aan het halen, maar volgens mij is Kramer de eerste speler die voor een overtreding zowel een gele als een rode kaart krijgt en voor allebei nog geschorst wordt ook", zegt Steijn tegen De Telegraaf.

"De KNVB meet met twee maten. Ik heb Karim Rekik ook een overtreding zien maken waar hij geel voor kreeg, terwijl iedereen het rood vond. En in De Kuip zag ik wel meer van PSV. Maar goed, dat is een topclub", aldus de coach van ADO Den Haag. De Hagenaars spelen vanavond zonder Kramer het inhaalduel met Heerenveen.