Fenerbahçe en Kuijt uit Turkse beker

Maarten (rubbereend)

Fenerbahçe is uitgeschakeld in de strijd om de Turkse beker. De Gele Kanaries werden door Fethiyespor aan de kant gezet (1-2). Fenerbahçe won de Turkse beker vorig seizoen, maar zal de titel niet prolongeren. Fethiyespor, hekkensluiter in de 1. Lig, bleek te sterk voor de lijstaanvoerder in Turkije.

Dirk Kuijt zag de uitschakeling woensdag vanaf de tribune. De Nederlander kreeg rust nadat hij afgelopen weekend nog trefzeker was voor de club uit Istanbul. De topclub was gewaarschuwd. Rivaal Galatasaray ging dinsdag met de hakken over de sloot naar de achtste finale. Na strafschoppen wist Cim Bom, met een trefzekere Nordin Amrabat, Gaziantep BB uit het bekertoernooi te knikkeren.

Kuijt zag hoe Fenerbahçe nog wel aan de leiding kwam in eigen huis. Een voorzet van Mehmet Topuz werd door Sabri Turgut in zijn eigen doel gekopt. Na de pauze kwam de tweedeklasser sterk opzetten. Fethiyespor rook bloed bij het gemakzuchtige Fenerbahçe.

Onur Okan zette de 1-1 op het scorebord. Hij knikte een voorzet van Ahmet Aras binnen. Vijf minuten daarna keek Fenerbahçe tegen achterstand aan. Ahmet was dit keer zelf trefzeker. Van dichtbij schoot de uitblinker naast. Aan de score veranderde niets meer in het restant, waardoor Fethiyespor verrassend doorbekert. De bekerhouder kan zich na de eliminatie richten op de competitie.