'Pedomiljonair' laat rectificatie-eis vallen

Redactie

Vastgoedmiljonair Arthur Paes wil niet langer dat journaliste Sanne Terlingen haar gepubliceerde artikelen over zijn vermeende kindermisbruik terugtrekt. Wel eist hij dat ze op sociale media en haar eigen blog de artikelen over de Ghanese aangifte tegen hem rectificeert en een persbericht over de zaak stuurt. Paes maakte zijn aangepaste eisen woensdag bekend in de rechtbank in Amsterdam.

Daarbij heeft Paes zijn eis voor een schadevergoeding in het door hem aangespannen kort geding naar beneden bijgesteld. Hij wil niet langer een ton, maar eist tienduizend euro voor de schade die Terlingen hem zou hebben berokkend. Hij ontkent de aantijgingen en zegt in Ghana te zijn vrijgesproken. Ook dreigt hij met een bodemprocedure tegen de journalist.

"Het is absurd dat hij mij aanklaagt en niet de media die mijn artikelen publiceerden", zegt Terlingen in een reactie. Het gaat om onder meer artikelen in Oneworld, De Telegraaf en de Volkskrant. In de artikelen beschrijft ze onder meer het verhaal van een van de vermeende slachtoffers van de Limburgse miljonair.

Volgens Paes heeft Terlingen geen goed onderzoek gedaan en liet ze wederhoor achterwege. Terlingen weerspreekt dit en zegt dat Paes meerdere keren inzage heeft gekregen in haar stukken. Na wederhoor zouden steeds nare dingen met de bronnen zijn gebeurd. Zo ontkende een bron ineens haar ooit te hebben gesproken. Mogelijk zijn ze onder druk gezet.

De advocaat van Paes was donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar. De rechter doet 18 december uitspraak.