Manager Alonso ontkent McLaren-contract

Peterselieman

Formule 1-coureur Fernando Alonso is dit Silly Season al meermalen gelinkt aan een terugkeer bij McLaren. De renstal uit Woking zal volgend jaar Jenson Button en Kevin Magnussen onder contract hebben staan, maar het sluit 2015 allerminst uit.

Dat jaar keert Honda terug bij McLaren en de Japanners zullen in hun eerste seizoen gelijk mee willen doen om het wereldkampioenschap. Volgens de Daily Mail heeft McLaren het aantrekken van Alonso voor dat seizoen nog allerminst opgegeven, ondanks dat de Spanjaard nog een meerjarencontract heeft bij Ferrari. De Britse krant wist te melden dat teambaas Martin Whitmarsh zo graag in Madrid de opening van een tentoonstelling van Alonso bij wilde wonen dat hij directeur Jonathan Neale naar de Autosport Awards heeft afgevaardigd.

Alonso's manager Luis Garcia Abad ontkende tegenover Radio Marca een contract met McLaren. "Dat is een typisch gevalletje van Formule 1-fictie. Je kan niet twee getekende contracten hebben, daar moet je de instanties van op de hoogte brengen, dus het is technisch onmogelijk. En een ongetekende overeenkomst is geen overeenkomst."