Gomes verwacht in januari club te vinden

Maarten (rubbereend)

Heurelho Gomes heeft het WK in Brazillië nog niet uit zijn hoofd gezet. De oud-PSV'er wil Tottenham Hotspur in januari verlaten om in beeld te blijven bij De Goddelijke Kanaries. Gomes komt bij Tottenham niet in de plannen voor van manager André Villas-Boas.

De 32-jarige keeper zit al langere tijd op een zijspoor bij Spurs. Vorig seizoen werd de Braziliaan verhuurd aan TSG Hoffenheim. Ook in de Bundesliga kende Gomes geen gelukkige periode. Een armblessure hield de voormalig PSV'er een periode aan de kant bij Hoffenheim.

Na zijn terugkeer bij Tottenham bleek Villas-Boas geen toekomst voor ogen te hebben met Gomes, die tussen 2004 en 2008 bij PSV onder de lat stond. In Eindhoven werd de Braziliaanse keeper vier keer kampioen van Nederland.

Na vier succesvolle jaren in de Eredivisie verkaste Gomes naar Tottenham. In Londen heeft hij een aflopend contract, maar de goalie kan mogelijk al in januari transfervrij vertrekken. "Ik heb met Tottenham gesproken over een transfervrij vertrek. De kans is groot dat ik naar mijn vaderland terugkeer", zegt Gomes in gesprek met Sambafoot.

"Ik heb twee aanbiedingen uit Brazilië", aldus de 11-voudig international van De Goddelijke Kanaries. Gomes hoopt met een nieuwe club in beeld te blijven bij bondscoach Luiz Felipe Scolari. "Ik ben 32, voel me goed en denk dat de carrière voor een doelman nu eigenlijk pas begint. Als ik in januari weer aan de slag kan, denk ik dat mijn kansen op het WK groot zijn."

Gomes wilde afgelopen zomer al weg bij Spurs, maar de Engelse club vroegen een te hoge transfersom volgens de ex-PSV'er. "Tottenham blokkeerde om financiële reden een transfer. Ik heb geprobeerd om te vertrekken, maar Tottenham heeft mij nooit geholpen. De club wilde de tien miljoen euro die men in mij geïnvesteerd had, terugverdienen. Dat is niet realistisch", besluit de keeper.