AC Milan hoeft Van Basten niet te bellen

Maarten (rubbereend)

Marco van Basten heeft een aflopend contract bij sc Heerenveen. Met een nieuw contract is de trainer niet bezig. De stap naar het buitenland is hij niet bezig. "Daar ben ik op dit moment ook helemaal niet mee bezig. Ik ga ervan uit dat het wel goed komt", zegt de 49-jarige Van Basten in gesprek met de NOS.

De oud-spits van Ajax en AC Milan ziet het in ieder geval niet zitten om weer aan de slag te gaan als bondscoach van het Nederlands elftal. "Dat speelt totaal niet. Ik houd me verre van de keuze die de KNVB moet maken. Ik wil mezelf hier bij Heerenveen gewoon blijven ontwikkelen."

Ook zijn oude liefde AC Milan hoeft voorlopig nog niet aan te kloppen. "Ik heb er geen behoefte om naar het buitenland te gaan. Ik ben bij Heerenveen tevreden. Zolang ik hier op deze manier mijn werk kan doen en ze hier ook tevreden over mij zijn, zie ik geen reden om te vertrekken."

Van Basten was eerder ook trainer van Ajax. Als beginnende coach had hij het moeilijk, net zoals Philip Cocu dat nu heeft bij PSV. Cocu kan rekenen op de steun van Van Basten. "In het begin van het seizoen hebben ze bij PSV de keuze gemaakt om voor de jeugd te gaan. Dan weet je dat de prestaties wisselvallig kunnen zijn."

"Jonge spelers zijn vooral met zichzelf bezig en om een goed team te vormen. Nu is die wisselvalligheid er en dan wordt er moord en brand geschreeuwd. Dat er nu vraagtekens bij de kwaliteiten van Cocu worden gezet, dat klopt niet", aldus Van Basten.