[PL] Chelsea en Manchester City maken geen fout

Pino112

Chelsea en Manchester City blijven volop strijden om de Engelse landstitel. De Londenaren versloegen zondag Southampton op Stamford Bridge met 3-1, City was op eigen veld met 3-0 de baas over Swansea City. Chelsea volgt koploper Arsenal op vier punten, City heeft zes punten minder.

Chelsea won allesbehalve makkelijk van Southampton, dat de minst gepasseerde verdediging van de Premier League heeft. De bezoekers kwamen via Jay Rodriguez binnen een minuut op voorsprong, waarna Gary Cahill en John Terry de wedstrijd na de thee met twee kopballen omdraaiden in Londens voordeel. Demba Ba maakte het karwei in de slotfase af.

City en Chelsea passeren Liverpool, dat eerder op de dag verloor van Hull City, op de ranglijst. Jose Mourinho's ploeg staat tweede, het City van Manuel Pellegrini derde. Bij Southampton, dat zevende blijft, zat Jos Hooiveld de hele wedstrijd op de bank.

City had in tegenstelling tot Chelsea wel een simpele middag. Alvaro Negredo schoot al na acht minuten zijn zesde treffer van het seizoen binnen, Samir Nasri stelde de zege in de tweede helft met twee goals veilig.

Jonathan de Guzman en Dwigt Tiendalli speelden negentig minuten voor Swansea. Doelman Michel Vorm zat vanwege een lichte knieblessure op de bank. De ploeg uit Wales staat twaalfde.