[HWL] Nederland wint op het nippertje van Engeland

Boris (borisz)

De hockeydames hebben ook het tweede duel in de Hockey World League (HWL) gewonnen. Het was op het nippertje. Nadat de ploeg vijf minuten voor tijd nog tegen een 2-1 achterstand aankeek, sloeg Nederland in de slotfase toe. Kitty van Male bezorgde Oranje de overwinning: 2-3.

Veel kansen kreeg Nederland tegen Engeland. Op de tweede strafcorner van de wedstrijd na, die Maartje Paumen benutte, ging het dominerend spelende Oranje niet zorgvuldig om met de doelpogingen. De solo van Maria Verschoor langs de zijlijn, het snoeiharde schot van Lisanne de Lange en de fraaie actie van Lidewij Welten in de cirkel. Drie voorbeelden van kansen die niets opleverden.

Het slordige Engeland kwam er in de eerste twintig minuten van de eerste helft amper aan te pas. De ploeg poogde wel aanvallend te hockeyen, toch vormden ze geen bedreiging voor goalie Joyce Sombroek. Pas in de slotfase krabbelden de Engelsen wat overeind. Dit werd prompt beloond met de gelijkmaker. Georgie Twigg tipte haar ploeg via de eerste corner naar de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf nam de Engelse equipe al snel en onverdiend de leiding. Laura Unsworth ramde de bal de cirkel in, waarna Caia van Maasakker de bal ongelukkig achter Sombroek speelde. Nederland domineerde de rest van de wedstrijd en kreeg wederom veel kansen. Pas in de slotfase werden deze benut. Paumen verzilverde de achtste corner en bracht de stand in evenwicht. Het slotakkoord was voor Kitty van Male. De aanvaller tipte de voorzet van Malou Pheninckx achter goalie Maddie Hinch en stelde hiermee de zege veilig: 2-3.