Van Nistelrooy durfde terugkeer bij PSV niet aan

Pino112

Ruud van Nistelrooy heeft er bewust voor gekozen om aan het einde van zijn loopbaan niet terug te keren bij PSV. De spits dacht dat hij het niveau niet meer aan kon.

De voormalige Oranje-international durfde een terugkeer bij PSV niet aan. "Ook in het buitenland zijn ze kritisch als je minder presteert, maar er blijft altijd een soort natuurlijk respect voor een speler die veel succes heeft gehad", zegt Van Nistelrooy in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat werkt in Nederland gewoon anders."

"Van de andere kant: ik was niet zozeer bang voor dat zogenaamde afbreukrisico", vervolgt Van Nistelrooy. "Het ging mij niet zozeer om mijn imago, of kritiek van buitenaf. Ik voelde gewoon aan mezelf dat ik niet top meer was. Ik had de verwachtingen bij PSV simpelweg niet meer kunnen waarmaken, omdat ik voelde dat het beste eraf was. Bij Malága was mijn rol helder: er was geen enkele discussie als ik op de bank zat. Bij PSV had ik het team moeten dragen. Dat kon ik op dat moment niet meer. Jammer, maar ik sta nog steeds achter die keuze."

Van Nistelrooy ziet de Eredivisie als perfect opstapje voor de grotere competities. "We zijn echt een opleidingsland geworden - en ik vraag me af of dat zo'n ramp is. Het Nederlandse voetbal is de laatste jaren óók een beetje tot bezinning gekomen. FC Twente, eerder SC Heerenveen, AZ: het zijn goed geleide, stabiele clubs geworden. Het is niet allemaal slecht wat er gebeurt."