Venezolaanse bondscoach stapt op

Pino112

De bondscoach van het Venezolaanse elftal stapt op. Cesar Farias maakte dit zelf bekend via Twitter. Hij kon er niet voor zorgen dat het land zich plaatste voor het WK voetbal in 2014. "Mijn positie is vacant. Mijn beslissing definitief. Ik wil alle spelers bedanken, de aanvoerders in het bijzonder.", aldus Farias.

De twijfelende voetbalbond zou ook een rol gespeeld hebben in de beslissing van de 40-jarige oefenmeester. Gesprekken voor een contractverlenging zouden op zijn vroegst in januari van start kunnen gaan. "Dergelijke situaties doen de ploeg geen goed", aldus Farias. Volgens het Amerikaanse ESPN maakt Farias nu in januari de overstap naar het Mexicaanse Xolos Tijuana.

In 2008 volgde Farias Richard Paez op. Sindsdien leidde hij de Vinotinto 85 keer, daarvan werd er 29 keer gewonnen. 31 duels werden verloren en 25 keer werd er gelijkgespeeld. Venezuela eindigde als zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Een plek bij de eerste vier was nodig om direct gekwalificeerd te zijn voor het WK in Brazilië en de vijfde plek gaf recht op het spelen van een play-off.