[Ligue 1] Lille wint; Guincamp verslaat Nantes

Pino112

Lille blijft in Frankrijk meedoen om de bovenste plaatsen door een 0-1 overwinning bij Valenciennes. Guincamp won in eigen huis van FC Nantes.

Lille had aan een doelpunt genoeg om de tweede plaats weer over te nemen van AS Monaco. In de 47e minuut maakte Ronny Rodelin de enige treffer van de wedstrijd. De aanvaller was een minuut eerder in het veld gekomen voor Salomon Kalou. Lille voetbalde bijna een helft met tien man nadat Beria in de 52e minuut zijn tweede kaart kreeg, maar Valenciennes slaagde er niet in om de gelijkmaker te maken.

Guincamp won nipt van FC Nantes, maar dat maakt de zege er niet minder belangrijk op. De enige treffer van de wedstrijd viel in de 63e minuut toen Sankhare op aangeven van Douniama de 1-0 maakte. Door de zege nadert Guincamp FC Nantes tot op een punt. De thuisploeg heeft nu 22 punten uit vijftien wedstrijden en staat daarmee zevende, FC Nantes staat een plaatsje hoger.

FC Sochoax kwam op voorsprong tegen Toulouse, maar de rest van de wedstrijd was Toulouse de betere partij. Met name Ben Yedder was aardig op dreef. De 0-1 kwam in de zevende minuut van de voet van Mayuka. Met twee goals voor rust zorgde Ben Yedder ervoor dat Toulouse met een voorsprong aan de thee ging. In het tweede bedrijf maakte Pantxi Sirieix er 3-1 van, voordat Ben Yedder zijn derde van de avond maakte: 4-1. Een eigen goal van Zouma zorgde voor de 5-1 eindstand. Toulouse stijgt door de winst naar een gedeelde tiende plaats, FC Sochaux blijft laatste.

De wedstrijd tussen FC Lorient en Nice kende na een kwartier de eerste openingstreffer. Jouffre gaf de bal aan Monnet-Paquet, waarna laatstgenoemde er 1-0 voor Lorient van maakte. In de tweede helft hielp Nice een handje om de voorsprong van FC Lorient te vergroten. Amavi maakte in de 71e minuut een eigen goal, wat de 2-0 betekende. In de slotfase maakte Aboubakar de 3-0. Door de overwinning van FC Lorient hebben beide ploegen nu allebei zeventien punten uit vijftien duels.