Winst voor Schlierenzauer in Kuusamo

heywoodu

Gregor Schlierenzauer heeft de eerste wedstrijd om de World Cup in Kuusamo gewonnen. In een zeer spannende wedstrijd was een sterke tweede sprong van de Oostenrijker nipt genoeg om de overwinning te pakken.

Na de eerste ronde was de leiding verrassend in handen van de Duitser Marinus Kraus, voor zijn landgenoot Severin Freund en de Noor Rune Velta. De harde wind in Finland zorgde voor enkele verrassingen. Zo stond debutant Robert Johansson na één doorgang op de zesde plek en kwam Schlierenzauer niet verder dan de vijftiende plaats. Finnen Anssi Koivuranta en Lauri Asikainen, afkomstig uit Kuusamo, wisten zich evenals landgenoot Janne Ahonen zelfs niet te kwalificeren voor de finale.

In de tweede ronde deden vooral de Oostenrijkers het goed. Thomas Morgenstern kon zijn negende plek verbeteren en werd uiteindelijk derde. Kraus kon de druk niet helemaal aan en moest zijn eerste plek prijsgeven. De tweede plek betekende echter wel een verbetering van zijn beste resultaat ooit in de World Cup, een week eerder werd hij in Klingenthal achtste. Schlierenzauer bleek weer eens de beste. Zijn tweede sprong was de beste van allemaal en was net genoeg om Kraus voorbij te steken. Krzysztof Biegun, winnaar in Klingenthal, werd achttiende en behield de leiding in de World Cup.