Maduro: "Ajax zou zeker een optie zijn"

Maarten (rubbereend)

Hedwiges Maduro zinspeelt op een vertrek bij Sevilla. De Nederlander speelde dit seizoen slechts één officiële wedstrijd namens de club. In de Europa League kreeg hij speeltijd tegen Mladost Podgorica.

In de Primera División is Maduro niet speelgerechtigd, omdat hij geen rugnummer kreeg toegewezen door Sevilla. Voor de middenvelder is een winterse transfer de enige optie. "Ik ben topfit, behoor conditioneel en fysiek tot de top vijf van de selectie", vertelt Maduro tegen het Algemeen Dagblad.

"Dat maakt het zo lastig. Kijk, als je nu geblesseerd bent, of uit vorm, dan kun je iets aan de situatie doen. Op deze manier niet kunnen voetballen is het ergste wat er is voor een voetballer. Je kunt op de training de mooiste acties of goals maken, er is niemand die het ziet. Zeker als het niet lekker draait, wil je helpen en je bijdrage leveren."

Mogelijk mag Maduro in januari transfervrij vertekken. "Ik sta overal voor open", zegt Maduro, die een voorkeur geeft aan Engeland of Duitsland. "Die spreken me erg aan, vooral de Bundesliga maakt een geweldige groei door. Spanje wordt misschien moeilijk. Sevilla laat me niet naar een concurrent vertrekken."

Ook Nederland is een optie. "Natuurlijk voel ik me niet te groot voor de Nederlandse competitie, maar daar kom je al gauw uit op een paar clubs. Een terugkeer naar Ajax? Er is geen contact of zo, maar iedereen kent mijn gevoelens bij die club. Het zou zeker een optie zijn."