Aanhoudingen bij ontruiming illegale houseparty

anoniem_22072019025900

Bij een illegale houseparty in een leegstaand bedrijfspand in Almere zijn zondagochtend zes feestgangers opgepakt voor geweld tegen agenten. De politie heeft met 75 agenten van de Mobiele Eenheid (ME) een einde gemaakt aan het feestje waar honderden mensen op af waren gekomen. Sommigen feestvierders gooiden stenen naar de ME. Dat heeft de politie zondag gemeld.

De politie heeft eerst met de organisatie overlegd om het feest te stoppen. De feestgangers in het pand aan de Steiger in Almere gingen echter gewoon door, waarna in overleg met de burgemeester en het Openbaar Ministerie werd besloten het pand te ontruimen. Het feest was niet aangekondigd en de brandveiligheid kwam in het geding.

De ME dreef zo'n vijfhonderd gasten uit het pand. Veel van de feestgangers gingen zelf weg. Volgens de politie bleven ongeveer honderdvijftig mensen buiten staan en ontstond daar een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

De politie heeft de A6 en A27 bij de afritten naar Almere afgesloten om een einde te maken aan de toestroom naar het feest. De wegen werden om 07.00 uur weer vrijgegeven, nadat het pand was ontruimd.