[Bundesliga] Schalke 04 geeft zege weg bij Frankfurt

Boris (borisz)

Schalke 04 heeft zaterdag een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven in de Bundesliga. Schalke kwam op bezoek bij Eintracht Frankfurt met 2-0 voor door een eigen doelpunt van Johannes Flum en een treffer van Joel Matip, maar na de pauze ging het bijna helemaal mis voor de ploeg uit Gelsenkirchen: 3-3.

Flum herstelde zich in de 56e minuut van zijn fout met de aansluitingstreffer, waarna Joselu er vijf minuten later 2-2 van maakte. De Spaanse aanvaller leek de comeback van de thuisploeg ook te bekronen met de winnende, maar Benedikt Höwedes sleepte vier minuten voor tijd een punt uit het vuur voor Schalke.

Het team van de nog altijd geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar blijft zesde, terwijl Frankfurt de vijftiende plaats bezet.

Bayer Leverkusen voerde de druk op Bayern München en Borussia Dortmund op in aanloop naar het onderlinge treffen tussen die ploegen. Stefan Kiessling bezorgde zijn team de zege bij het Hertha BSC van de Nederlandse trainer Jos Luhukay: 1-0.

Leverkusen heeft een punt minder dan koploper Bayern, maar staat nu drie punten voor op Dortmund. De finalisten van het afgelopen Champions League-seizoen treffen elkaar later zaterdag.

Paul Verhaegh boekte met FC Augsburg een 2-0 zege op Hoffenheim. De Nederlandse aanvoerder gaf de assist bij de tweede treffer van Halil Altintop in de 23e minuut. De Turk had de score zes minuten eerder al geopend.

Trainer Gertjan Verbeek verliet met FC Nürnberg de laatste plaats door een 1-1 gelijkspel tegen VfL Wolfsburg. Nummer zestien Freiburg won met 1-0 bij Eintracht Braunschweig, dat daardoor de nieuwe hekkensluiter is.