Judoka Polling luistert rentree op met goud

Boris (borisz)

Kim Polling heeft haar rentree op de tatami opgeluisterd met een gouden medaille bij de Grand Prix in Abu Dhabi. De 22-jarige judoka versloeg in de finale van de klasse tot zeventig kilogram de Italiaanse Jennifer Pitzanti binnen vijftig seconden met ippon.

Op weg naar haar zesde toernooizege van het jaar was Polling ook al met ippon te sterk voor de Française Fanny Posvite en Giulia Cantoni uit Italië. De Europees kampioene kwam wegens een knieblessure voor het eerst in actie sinds het WK in Rio de Janeiro, eind augustus.

Polling scheurde in juli tijdens een trainingskamp een knieband, maar deed desondanks mee aan het WK, waar ze brons veroverde. Na het evenement in de Braziliaanse hoofdstad moest ze echter opnieuw een rustpauze inlassen.

Noël van 't End en Roy Meyer legden beslag op zilver. Van 't End verloor de finale van de klasse tot negentig kilogram van de Italiaan Walter Facente. Meyer, uitkomend in de klasse vanaf honderd kilogram, was niet opgewassen tegen de Rus Aslan Kambiev. Beide heren stonden voor het eerst in de finale van een Grand Prix.