Van Basten wil duidelijkheid van leiding Heerenveen

Frank (franklop)

Marco van Basten volgt de bestuursaffaire bij sc Heerenveen op gepaste afstand. De coach hoopt wel dat er snel duidelijkheid komt. De maand januari wordt voor Heerenveen niet alleen belangrijk vanwege transfers, maar ook met het oog op volgend seizoen.

"Zolang niet duidelijk is waar de verantwoordelijkheid ligt, is het voor mij niet handig allerlei beslissingen te nemen. Het is ook onhandig voor Heerenveen", zegt Van Basten in De Telegraaf over eventuele contractverlenging.

"Je kunt nu hier en daar wel wat met elkaar bespreken, maar dat blijft allemaal voorbarig. Je krijgt met dit soort situaties te maken, wanneer ergens al lange tijd niet een duidelijke leiding is." De oud-bondscoach hoopt dan ook dat er snel een oplossing komt.

In januari zullen ook ongetwijfeld andere clubs zich gaan melden voor topscorer Alfred Finnbogason. "Naarmate deze situatie langer duurt en januari nadert, waarin spelers kunnen komen en gaan, wordt het minder handig allemaal. Het moet duidelijk worden bij wie en waar de verantwoordelijkheden liggen."