Journalist opgepakt na lastigvallen Máxima

Redactie

De Argentijnse journalist Camilo Martín Garcia is woensdagavond aangehouden op Aruba nadat hij koningin Máxima voor de tweede keer lastigviel. Eerder op de dag had een zichtbaar geïrriteerde koning Willem-Alexander de man al lichtjes weggeduwd.

De Argentijn had al een paar keer geroepen tegen Máxima om iets te zeggen tegen het Argentijnse publiek. Toen de Argentijnse televisieverslaggever te dicht met zijn microfoon bij Máxima kwam, greep de koning in.

Direct na afloop moest de radiojournalist van CN23 zijn perspapieren inleveren. Dat weerhield hem er niet van om op eigen gelegenheid naar het koninklijk concert bij Bushiribana te komen. De gealarmeerde beveiligingsdienst greep in toen hij opnieuw richting Máxima liep.

Het is niet voor het eerst dat de koninklijke familie problemen heeft met opdringerige Argentijnse pers. Een fotografe van het Argentijnse persbureau Télam werd in 2008 door de lijfwacht van Willem-Alexander weggehouden toen die Máxima wilde lastigvallen. De fotografe diende vervolgens een klacht in, maar op beelden was duidelijk te zijn dat zij de beveiliging lastigviel.

De politie van Aruba houdt Camilo Martín Garcia nog 24 uur vast, daarna zal hij in staat van beschuldiging worden gesteld.