Ericsson in beeld bij Caterham

Peterselieman

Marcus Ericsson zou een serieuze kandidaat zijn voor een stoeltje bij het Formule 1-team Caterham in 2014. De renstal uit Leafield heeft de nummer zes uit de GP2 Series op de shortlist gezet, samen met Charles Pic, Giedo van der Garde en Heikki Kovalainen.

Laatstgenoemde maakt nu goede sier voor zichzelf door de laatste twee races van het seizoen Kimi Räikkönen te vervangen bij Lotus. Pic en Van der Garde racen momenteel voor het team van Tony Fernandes en moeten komend weekend in Brazilië proberen de tiende plaats in het constructeurskampioenschap op Marussia te veroveren. Hiervoor moeten de Marussia's voorgebleven worden en er minimaal een dertiende plaats gescoord worden. Vorig jaar lukte dit doordat Vitaly Petrov in Brazilië elfde werd en toen nog Marussia-coureur Charles Pic voorbleef. Er wordt in ieder geval regen voorspeld voor zondag.

Op basis van het mogelijke geld dat door het constructeurskampioenschap beschikbaar komt en wat de potentiële coureurs mee kunnen brengen zal bepaald gaan worden wie er in 2014 voor Caterham zal gaan racen. Hierdoor lijkt Kovalainen al af te gaan vallen, ondanks dat hij recentelijk nog optimistisch klonk over volgend seizoen.