[WK Kwalificatie] Algerije met nipte zege naar WK

Boris (borisz)

Algerije heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Een 1-0 overwinning thuis was voldoende om door te gaan. Zes weken geleden werd het in Burkina Faso 3-2 en dus gaat Algerije door op uitdoelpunten. 

De Algerijnen mogen nu proberen om volgende zomer hoge ogen te gooien op het wereldkampioenschap. Makkelijk ging het overigens niet tegen Burkina Faso. Al zes uur van te voren zat het stadion bomvol met supporters die een spektakelstuk verwachtten. Ook op het veld was het regelmatig een chaos. Beide ploegen maakten er een ware strijd van in de hoop het WK-ticket veilig te stellen.

Madjid Bougherra werd na 49 minuten spelen de gevierde man voor Algerije. Hij prikte de openingstreffer binnen en zorgde er daarmee voor dat de kwalificatie in zicht kwam. Burkina Faso, dat nooit eerder op een wereldkampioenschap uitkwam, moet wachten tot een nieuwe droom werkelijkheid wordt. Begin dit jaar stuntte het team met de bijnaam Les Etalons (De Hengsten) nog door de finale van de Afrika Cup te bereiken.