Hockeyvedette Aymar stopt na WK

Olga Kroeders

Hockeyster Luciana Aymar zet na het WK van volgend jaar in Den Haag een punt achter haar carrière. Dat laat de 36-jarige Argentijnse weten in een interview met het online magazine Sportschrijvert. Aymar werd tijdens haar carrière zeven keer verkozen tot beste hockeyster ter wereld.

Aymar kondigde ook na de Olympische Spelen in Londen al aan te stoppen, maar werd toen door haar trainer op andere gedachten gebracht. Nu is er echter geen twijfel meer. "Mijn eindstation wordt het WK in Nederland, daar waar ik mijn eerste internationale toernooi, de Champions Trophy, heb gewonnen."

Tijdens haar vijftien jaar durende interlandcarrière won Aymar twee wereldtitels en pakte ze vijf keer de Champions Trophy. Olympisch goud ontbreekt op haar erelijst. In 2000 en 2012 pakte ze zilver met de Argentijnse ploeg, in 2004 en 2008 brons.

Vooral de verloren olympische finale in Londen tegen Nederland dreunde bij Aymar nog lang na. "Dat is zonder twijfel de grootste ontgoocheling in mijn carrière", zegt ze eerlijk. "We hadden de ploeg om te winnen. Maar ja, je kan nu eenmaal niet elk doel verwezenlijken dat je voor ogen hebt. Nederland was de betere ploeg en won."

Het WK in Den Haag vindt plaats van 31 mei tot en met 14 juni. Aymar doet met Argentinië later dit jaar ook nog mee aan de World Hockey League in haar thuisland.

Aymar in actie tegen Nederland (Foto: Pro Shots)