Command & Conquer wordt ontwikkeld door nieuwe studio

Jasper (Silv)

Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat Command & Conquer door een nieuwe studio ontwikkeld zal worden. In oktober besloot het bedrijf de ontwikkeling van het free-to-play strategiespel te staken en ontwikkelaar Victory Games te sluiten.

Toen EA op 29 oktober besloot om Victory Games te sluiten liet het bedrijf al weten dat ze een manier zochten om het spel alsnog te ontwikkelen. Welke studio dit uiteindelijk gaat worden is nog niet bekend. Wel heeft EA laten weten dat bètaspelers van de vorige versie ook toegang zullen krijgen tot de bèta van de nieuwe versie. 

EA besloot Victory Games te sluiten na aanhoudende kritiek van fans. Deze kritiek was voornamelijk gericht op de beslissing om geen campagne in de multiplayergame te bouwen. Hierop besloot EA uiteindelijk om tóch een campagne te ontwikkelen, hoewel die niet bij de release beschikbaar zou zijn. Omdat ook daarop negatief werd gereageerd besloot EA om Victory Games te sluiten. 

In een onofficiele reactie heeft een medewerker van Victory Games echter laten weten dat dit niet de echte reden was om de studio te sluiten. 

"This isn’t official or anything, but you probably saw that our whole team got the ax.  I hope you understand that we at VG all were dedicated to making a game for all of you to play, and that the press release line was total b.s.  It was NOT any feedback from the alpha that shut this project down but just petty corporate politics and shenanigans."