Buurtwachter vast na klacht over herrie

Redactie

De Amerikaanse buurtwachter die eerder dit jaar werd vrijgesproken van de moord op de zwarte tiener Trayvon Martin is maandag gearresteerd. De politie van Apopka, dat in Florida ligt, heeft George Zimmerman in hechtenis genomen na een klacht over geluidsoverlast. Waarvan Zimmerman wordt verdacht liet de politie in het midden.

De politie moest twee maanden geleden ook al ingrijpen om een echtelijke ruzie in huize Zimmerman te sussen. De 30-jarige George en zijn vrouw Shellie hadden huwelijksproblemen. Even voor het incident in september had Shellie een scheiding aangevraagd. Van gerechtelijke vervolging kwam het destijds niet.

Zimmerman groeide vorig jaar uit tot het middelpunt van een nationaal debat over racisme en zelfverdediging in de VS. De ouders van Trayvon Martin en veel anderen zijn ervan overtuigd dat de latino Zimmerman zijn slachtoffer op de korrel nam vanwege diens zwarte huidskleur. Zimmerman zelf houdt vol dat hij uit zelfverdediging handelde en kreeg bijval van vooral conservatieve Amerikanen.