Red Bull claimt nieuw stoprecord

Peterselieman

Red Bull Racing claimt de snelste pitsstop ooit te hebben uitgevoerd. De renstal uit Milton Keynes schrijft op de eigen website dat Mark Webber afgelopen weekend in de race op Circuit of the Americas slechts 1,923 seconden stilstond voor het wisselen van zijn vier banden.

Gedurende het seizoen hebben meerdere teams al geclaimd het record van McLaren (2,31 seconden) verbroken te hebben. Zo zei Red Bull in Maleisië een stop van 2,05 seconden uitgevoerd te hebben en daarna zeiden Mercedes en Ferrari sneller te zijn geweest. Toch is het record geen doel op zich voor Red Bull, want het team streeft naar snelle stops, die allemaal ongeveer even snel uitgevoerd worden.

Coureur Sebastian Vettel heeft ondertussen weer een record aan zijn imposante lijstje toegevoegd. Zo is hij de jongste coureur ooit die vier wereldtitels op rij won, maar nu ook de eerste die acht races op rij wint in één seizoen. Alleen Alberto Ascari lukte dit met negen op een rij, maar hij deed dit in twee seizoenen. Mocht Vettel ook in Brazilië zegevieren dan evenaart hij het record van dertien zeges uit een seizoen dat sinds 2004 op naam staat van Michael Schumacher.