Bioloog Freek Vonk leent stem aan Tarzan-film

Borizzz

Freek Vonk spreekt een van de stemmen in de Nederlandse versie van de animatiefilm Tarzan. De bioloog, gespecialiseerd in slangengif, spreekt in zijn filmdebuut de stem in van de vader van Jane, het liefje van Tarzan. Dat maakte distributeur Independent Films maandag bekend. Eerder werd al bekend dat Jan Kooijman en Yolanthe Sneijder-Cabau de stemmen van Tarzan en Jane verzorgen.

Jim Porter, Janes vader, is een bioloog met een grote fascinatie voor de Afrikaanse jungle die er graag opuit trekt om alle natuurgeheimen te ontdekken. Hij is een man met goede bedoelingen, die zielsveel van zijn dochter Jane houdt en er alles aan zal doen om de jungle en zijn bewoners te beschermen.

"Dit is de eerste film die ik ooit heb ingesproken en ik vond het heel erg leuk", zegt Vonk. "Porter is een bioloog, een echte dierenliefhebber die ervan houdt om zelfs in de jungle te wonen, dus daar kan ik me goed in inleven. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het er straks in de bioscoop uitziet als het helemaal af is!"

Tarzan is een weeskind dat in de jungle wordt opgevoed door apen wanneer zijn ouders omkomen bij een tragisch vliegtuigongeluk. Tarzans ervaringen in de jungle geven hem bijzondere vaardigheden, die hij hard nodig heeft als de huurlingen van Greystoke Energies de jungle dreigen te vernielen. Gelukkig ontmoet hij de mooie Jane, die hem helpt. Zij opent zijn ogen voor een heel nieuwe wereld en hij doet hetzelfde bij haar.

Tarzan verschijnt op 18 december, ook in 3D, in de Nederlandse bioscopen.


Bioloog Freek Vonk leent stem aan Tarzan-film (Foto: Novum)