Cricketers openen kwalificatietoernooi met zege

Boris (borisz)

Nederland is het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap cricket Twenty20 begonnen met een overwinning. Afganistan werd eenvoudig aan de kant gezet. Zaterdag wacht het tweede duel tegen Papua New Guinea. 

Afganistan won de toss en begon met batten. Met nog vijf ballen te gaan viel het tiende wicket nadat ze negentig runs op het bord hadden neergezet. Dit was geen moeilijke opgave voor Nederland. Wesley Barresi ging op de eerste bal nog wel uit. Na die eerste bal zorgden vooral Stephan Myburgh(21 runs), Eric Szwarczynski(24 runs) en Peter Borren(38 runs/niet uit) voor de eerste twee punten in de groep. Borren sloeg op vijftien ballen twee vieren en vier zessen. 

Het kwalificatietoernooi wordt gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten. Er doen zestien landen mee. Deze landen zijn verdeeld over twee groepen van acht. De groepswinnaars zijn direct gekwalificeerd voor het WK volgend jaar in Bangladesh. De nummers twee tot en met vijf moeten nog één of meerdere play-offs spelen om zich te kwalificeren. Uiteindelijk plaatsen zes landen zich voor het mondiale eindtoernooi.