[WTT] Haase en toppers slaan toernooi Ahoy over

Peterselieman

Robin Haase komt volgend jaar niet in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Ook de toppers Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, David Ferrer en Andy Murray doen Rotterdam niet aan.

Haase kiest ervoor om in februari aan een aantal graveltoernooien in Zuid-Amerika mee te doen. Dat heeft toernooidirecteur Richard Krajicek van het tennistoernooi in Ahoy vrijdag bekendgemaakt in het AD. Hij betreurt het besluit van Haase. "We hebben Robin er graag bij. Hij heeft altijd veel betekend voor het toernooi." Toch begrijpt Krajicek de overwegingen van Haase. "Robin wil alles uit zijn carrière halen en kijkt of een iets andere benadering van het seizoen hem daarbij helpt."

Zonder Haase geeft Krajicek wildcards aan Igor Sijsling en Thiemo de Bakker. Hij passeert Jesse Huta Galung (106), die veel hoger staat dan De Bakker (144) op de wereldranglijst. "Thiemo heeft in het verleden veel hoger gestaan, heeft iets meer potentie." In het verleden kreeg de winnaar van de nationale Masters in december een wildcard voor Ahoy, maar dat gebeurt dit jaar niet.

Ondanks het ontbreken van Haase en de internationale tennistop zullen er in februari genoeg goede spelers naar Rotterdam afreizen. Met Juan Martin del Potro (de nummer 5), Tomas Berdych (7), Stanislas Wawrinka (8), Richard Gasquet (9), Jo-Wilfried Tsonga (10), Milos Raonic (11) en Tommy Haas (12) zal er in Ahoy alsnog genoeg vuurwerk te verwachten zijn.