Dota 2 krijgt Three Spirits-update

Jorwol

Valve heeft vandaag een grote update voor Dota 2 aangekondigd. Deze update bevat 2 nieuwe heroes, een tijdelijke spelmodus, coaching tools en een nieuw systeem om cosmetische items te personaliseren.

De update is al doorgevoerd in de testclient en verschijnt morgen voor de normale client. De twee nieuwe heroes zijn Ember Spirit en Earth Spirit. Beide heroes waren al geruime tijd aanwezig in de originele Warcraft III-mod.

Ember Spirit is een hero met sterke AOE-abilities die nietsvermoedende vijanden binnen enkele seconden kan laten smelten. De Earth Spirit heeft hele sterke positionering-abilities. Hij kan heroes weg duwen en naar zich toe trekken. Ideaal dus om te zorgen dat je de perfecte teamfight hebt. Deze update brengt het totaal aantal heroes in Dota 2 op 104. Ook heeft de derde Spirit, Storm Spirit, een nieuw model gekregen.

Daarnaast zijn er deze update ook coaching tools toegevoegd. Dota 2 is moeilijk voor nieuwe spelers om in te stappen, de leercurve is erg hoog. Deze tools moeten er voor zorgen dat het makkelijk wordt voor nieuwe spelers om samen met een meer ervaren speler het spel te ontdekken en leren spelen. Zo is het nu mogelijk om één op één te trainen en kan je potjes spelen met een coach die je kan helpen het spel te begrijpen.

Ook is er een nieuw craftingsysteem ingevoerd. Daarmee kunnen de cosmetische items van Dota 2 een persoonlijk tintje krijgen. Je kan je item een ander kleurtje geven, van een handtekening van een pro voorzien, de naam veranderen en bijvoorbeeld zien hoeveel kills je met dit item hebt. Ook wordt het mogelijk om dubbele items samen te voegen om daar een beter item van te maken.

De tijdelijke spelmodus Diretide is het jaarlijks terugkeerend Halloween event. Valve had eerder besloten om deze modus dit jaar over te slaan, maar dankzij de druk van de community is hij er dit jaar toch weer. Meer over Diretide kan je hier lezen.