[JL] Jong PSV houdt kans op periodetitel

Maarten (rubbereend)

Jong PSV blijft meestrijden om de periodetitel in de tweede periode. De Eindhovense formatie won maandag nipt met 3-2 van MVV. Net als FC Dordrecht, dat de eerste periode al won, en Sparta Rotterdam heeft Jong PSV nu zestien punten uit zeven duels in de tweede periode.

Mocht PSV periodekampioen worden, dan betekent dat niets voor de ploeg. De eerstvolgende club op de perioderanglijst, die niet al een eerdere periode won, neemt de plaats van Jong PSV in in de nacompetitie aan het einde van het seizoen. Jong PSV kan, net als Jong Ajax, Jong FC Twente en Achilles '29, niet promoveren.

Jong PSV kwam tegen MVV voor rust op achterstand door een treffer van Tim van Hyfte. Peter van Ooijen en Menno Koch zetten de wedstrijd vervolgens met nog een kwartier op de klok op zijn kop. Maic Sema dacht de bezoekers uit Maastricht nog een punt te bezorgen, maar een aangeraakt schot van Alexander Jakobsen was MVV te veel.

Jong Ajax ging onderuit tegen De Graafschap. Op De Toekomst werd het 2-1 voor de Doetinchemmers. Sam Hendriks opende nog wel de score voor Jong Ajax, maar Anco Jansen zorgde al voor rust voor de gelijkmaker. Na een rode kaart voor Derwin Martina moest Jong Ajax met tien man verder en Piotr Parzyszek profiteerde namens de bezoekers.

Bij Jong Ajax kreeg Chengkuai Wang een basisplaats. Hij is de eerste Chinees ooit die een officiële wedstrijd speelde voor Ajax. Op de ranglijst staat De Graafschap nu vijfde met 28 punten uit zestien wedstrijden. Dat zijn er zeven minder dan koploper Dordrecht. Jong PSV heeft 22 punten en is twaalfde, MVV heeft een punt minder en is daarmee dertiende. Met veertien punten staat Jong Ajax zeventiende.