Tom Hardy favoriet voor Terminator-hoofdrol

Vincent (vinnypassy)

Tom Hardy lijkt boven aan het verlanglijstje te staan voor de rol van John Connor in Terminator 5. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. John Connor is de oprichter van het menselijk verzet tegen de moordende robots van Skynet, een hypermodern computernetwerk dat de mensheid wil uitroeien.

John Connor werd meest recentelijk gespeeld door Christian Bale in Terminator Salvation uit 2009. Zijn moeder Sarah Connor, in de films gespeeld door Linda Hamilton, legt het aan met een vrijheidsstrijder uit de toekomst, Kyle Reese. Hieruit wordt John Connor geboren.

Emilia Clarke, bekend van de tv-serie Game of Thrones, en 21 Jump Street-actrice Brie Larson zijn gevraagd voor de rol van Sarah Connor. Garrett Hedlund, Nicholas Hoult en Taylor Kitsch zouden voor de rol van Reese in de running zijn.

Vooralsnog is alleen de terugkeer van Arnold Schwarzenegger zeker. Het lijkt echter waarschijnlijk dat, net als in Terminator Salvation, zijn deelname beperkt blijft tot een scène waarin zijn gezicht digitaal op een andere acteur wordt geplakt. Er gaan echter geruchten dat de ontwerper van de eerste Terminators de robots naar zichzelf heeft gemodelleerd.

De nog titelloze Terminator 5 wordt geregisseerd door Alan Taylor, die recentelijk Thor: The Dark World afleverde. De film verschijnt ergens in 2015.


Tom Hardy favoriet voor Terminator-hoofdrol (Foto: Novum)