Massa tekent bij F1-team Williams

Peterselieman

Felipe Massa zal vanaf het komende Formule 1-seizoen uit gaan komen voor Williams. Bij de renstal uit Grove wordt de 32-jarige Braziliaan teamgenoot van Valtteri Bottas. Momenteel komt de coureur nog uit voor Ferrari waar hij plaats moet maken voor Kimi Räikkönen.

Teameigenaar Sir Frank Williams is blij dat hij Massa voor meerdere jaren vast heeft gelegd. Hij is na Ayrton Senna, Bruno Senna, Nelson Piquet, Rubens Barrichello en Antonio Pizzonia de zesde Braziliaan die voor het team uit Grove zal racen. "We zijn verheugd dat we onze rijders line-up voor het seizoen kunnen bevestigen en verwelkomen Felipe in de Williams-familie. Hij is buitengewoon getalenteerd en een vechter op de baan. Daarnaast brengt hij een karrenvracht aan ervaring mee op het moment dat we aan een nieuw hoofdstuk van ons verhaal gaan beginnen."

De komst van Massa betekent dat er voor Pastor Maldonado geen plek meer is bij Williams. Ook zou dit het einde betekenen van de sponsoring van het Venezolaanse oliebedrijf PDVSA, al wilde Williams hier niet op ingaan.