Fernandez heeft gemengde gevoelens bij remise

Pino112

Guyon Fernandez was zondag weer eens trefzeker voor PEC Zwolle. De thuisploeg moest tegen FC Twente echter genoegen nemen met een punt.

Helemaal tevreden was Fernandez na afloop dan ook niet. "Ik sta hier een beetje met gemengde gevoelens. Aan het einde kwamen we nog goed weg, maar na de 1-0 hadden wij al een aantal kansjes om de voorsprong te verdubbelen. Ik ben niet heel blij met dit resultaat, maar ook niet ontevreden", zei hij tegen Goal.

In de eerste helft viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten in Zwolle, maar volgens de PEC-spits viel dat wel mee. "Volgens mij werd er voor rust best aardig gevoetbald. Het was wel moeilijk voor ons, omdat Felipe Gutiérrez zich vaak liet terugzakken tussen de centrale verdedigers om de opbouw te verzorgen", aldus Fernandez.

"Daardoor stonden zij met z'n drieën tegenover Mustafa Saymak en ik. Dat was dus moeilijk te belopen. FC Twente heeft dat op zich wel slim gedaan." Na de openingstreffer van Fernandez, kort na rust, kwam de wedstrijd meer op gang. "Dit duel had inderdaad een doelpunt nodig. Het werd daarna meer een open wedstrijd, want er ontstond meer ruimte."

"We gooiden het baltempo ook wat omhoog, om zo voorin een man meer te creëren. Daar moeten we het natuurlijk toch van hebben", ging de 27-jarige aanvaller verder. "De coach zei in de rust ook dat onze linksbuiten bijvoorbeeld naar binnen moest komen als de bal aan die kant was. Zo kregen we aan de buitenkant meer ruimte om te voetballen."

Een overwinning leverde het dus niet op, omdat Quincy Promes met een fraai kunststukje gelijkmaakte. "Hij schoot 'm inderdaad heel fraai binnen. Een echte spitsengoal", vond Fernandez, die na de interlandperiode met PEC Zwolle op bezoek gaat bij FC Groningen. "Ook een lastige tegenstander, maar de op papier zwaarste ploegen hebben we nu wel even gehad."