[WTF] Federer verslaat Del Potro in Londen en treft Nadal

Boris (borisz)

Roger Federer heeft zich als laatste tennisser geplaatst voor de halve finale van de ATP World Tour Finals in Londen. De als zesde geplaatste Zwitser versloeg de Argentijn Juan Martin del Potro (4) zaterdag met 4-6, 7-6 (2) en 7-5. Federer treft nu Rafael Nadal, de nummer een van de wereld.

Federer en Del Potro troffen elkaar de voorbije twee weken al twee keer. Bij het masterstoernooi in Parijs ging Federer met de zege aan de haal, een week eerder was Del Potro de betere in de finale in Basel.

In Londen brak Del Potro Federer in de eerste set twee keer en nam zo snel een 5-1 voorsprong. De Zwitser vond zijn vorm vervolgens en scoorde tien punten op rij. Op 5-4 kwam Del Potro in de problemen, maar wist hij met moeite zijn service te behouden en won hij de set.

Federer werd daarna snel gebroken in de tweede set, maar trok de stand ook weer vrij snel gelijk. In de tiebreak was de Zwitser veel te sterk voor Del Potro: 7-2.

In de derde set moest de Zwitser opnieuw snel zijn service afstaan, maar brak ook nu weer rap terug. Federer, die dit jaar voor het eerst sinds 2002 geen grandslamfinale wist te bereiken, brak Del Potro op 5-5 opnieuw en serveerde de wedstrijd daarna met de nodige moeite uit: 7-5.

De winnaar van het duel tussen Federer en Nadal neemt het in de finale op tegen Novak Djokovic (2) of Stanislas Wawrinka (8). De halve finales staan zondag op het programma.