A15 bij Rotterdam dicht door ernstig ongeluk

Redactie

De A15 richting Ridderkerk is vrijdagmiddag afgesloten na een ernstig ongeluk tussen drie vrachtwagens ter hoogte van Rotterdam-centrum. Twee chauffeurs raakten zwaargewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De Rotterdamse politie raadt voorlopig af met de auto de weg op te gaan en met het openbaar vervoer te reizen.

De hoofdrijbaan van de A15 is tot na de avondspits afgesloten. Rijkswaterstaat heeft schermen geplaatst om het zicht vanaf de parallelrijbaan te beperken en liet weten dat de snelweg pas om 21.00 uur kan worden vrijgegeven.

Op de alternatieve route via de A20 tussen Hoek van Holland en Gouda staat het verkeer ook vast. De weg is in beide richtingen gesloten door een technische storing aan de Giessenbrug. Door dit probleem ontstonden files op de A13 van Den Haag naar Rotterdam, en de A4 en A16 bij Rotterdam. Monteurs proberen het euvel te verhelpen.

De vrachtwagens botsten rond 14.10 uur op elkaar. Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur raakte door het ongeluk bekneld in zijn cabine en werd door de brandweer bevrijd. Een 44-jarige Roemeense chauffeur werd door omstanders uit zijn vrachtwagen gehaald en ter plaatse gereanimeerd. Zijn toestand is kritiek. Een 33-jarige chauffeur uit Duitsland bleef ongedeerd.